KIRILMA NOKTASI

Hayatımızda hep kırılma noktaları vardır. Bazen anlarız, bazen hissetmeyiz bile. Ama geriye dönüp baktığımızda gün ışığı gibi aşikardır bu noktalar. Çoğunlukla iş işten geçmiş, artık müdahale şansımız kalmamıştır bu sürece. Geride bıraktığımız haftalar pek çok genç için kırılma noktalarıyla dolu idi. Binlercesi üniversite kapılarında (Ceddimizin Viyana Kapısı maceralarının farkında bile değiller üstelik).

Yine binlercesi master, doktora vs. Bir kısmı da artık eli ekmek tutsun istiyor. Başka da çareleri yok genelinde, ama bakıyoruz da yine bir Türkiye klasiği çıkıyor karşımıza. Kaos ortamı. Yeni kurallar, yeni sistem. İlk kez mi uygulanıyor yoksa son kez mi kimse bilmiyor. Liseyi birincilikle bitirenlerin üçte biri ( %35 ) açıkta kalmış, sisteme gel sisteme. Üniversite seçmek için gençler, hazan yaprağı gibi oradan oraya sürükleniyor. Seçmeleri gerekiyor ama tanımadan, bilmeden. Ne YÖK ne de başka biri, branş, bölüm, okul tanıtımına gerek duymuyor. Biraz TV kanalları, o da ticari kaygıları için, ancak özel okulları tanıtıyorlar. (Ticari kaygı dedik ya!)...

Bu kaderimiz mi?

Asla değil. Bizler hepimiz sorumluluk hisseden herkes, yok ( pardon Yök ) Milli Eğitim Bakanlığı, Sivil Toplum Örgütleri, ben ve siz, herkimseniz. Katkı koyalım, bilinçli gençlik, bilinçli seçim ve anlamlı kariyere destek olalım. Olalım ki genç ve kalabalık nüfusumuz anlam kazansın. Olalım ki AB bizi ite kaka değil mecbur kaldığı için, gücümüz için, alternatifi olmadığı için alsın. O alsın da biz düşünelim, istersek girelim.

Ey akademisyenler, sizlere sesleniyorum. Hayat okulumuzun dört duvarı arası değildir. Asıl amaç o dört duvar arasından çıkıp gerçek dünyaya entegre olmaktır. Bu amaca hizmet, gerçek akademik hizmettir. Onun içindir ki dış dünyayı tanımak, bilmek ve izlemek zorundasınız. Onun içindir ki iş alemi ile el ele vermek zorundasınız.

Sizler elinizi uzatın, onu tutmaya hazır insanlar olduğunu göreceksiniz. Emin olunki onlarında sizlere çok ihtiyacı var. Neredemi o eller, bir tanesi benim bedenime, koluma bağlı, gelin alın benimkini ve diğerlerini...

İ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizi İşe Alamayız Çünkü Burcunuz...

İşe alımlarda bilinen ve uygulanan teknikler dışında alternatif ne tür yöntemler kullanılıyor' diye …

Devamı

Çift kaşarlı tost...

Bu coğrafya ve insanı inanılmaz, hoş, zeki becerikli ve çözümseldir. Bu yılki Üniversite seminerleri…

Devamı

İki nokta bir parantez

Teknoloji aldı başını gidiyor. Artık bugün iletişim adına her türlü teknolojik gelişme, enstrüman ha…

Devamı
Eğitimlerim ile ilgili bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.