TERÖR VE KARİYER

Doğrusu bu ya kariyer üzerine çok yazdık ve okuduk. Aslında terör üstüne hiç yazmadık ama çok okuduk. Çok okuduk çünkü Türkiye coğrafyasının çocuğuyuz. Yetmiş sekiz kuşağı olarak bizler terörle doğduk, büyüdük. İşin kötüsü, terörün olduğu her bölgedeki gibi biz düşmanımızı bilmeden, tanımadan büyüdük ve yaşadık. Belki de hala öyle yaşıyoruz. Yıllarca yanı başımızda öleni , yaralananı yadırgamayacak bir kanıksama içinde yaşadık maalesef. Aslında bunları aştık ve geride bıraktık sanıyorduk. Sokak terörü tarih kitaplarında kaldı gibi geliyordu bize. Değilmiş. O tarih yazılmaya devam ediyormuş.

Yıllarını, insan kaynaklarına, kariyer danışmanlığına vermiş bir kişi olmak, bir gün kariyer ve terörü aynı satırlarda bir yazı kaleme alacağımızı asla tahmin bile edemezdik. Bu iki konu bir araya gelmez zannediyorduk. Yanılmışız. İşte bir araya geldi. Nasıl mı oldu;

Herkesin bir kariyeri vardır; bu bazen bilinçli, planlı, programlı, stratejik olabilir. Bazen de ki Türkiye'de daha çok rastlandığı gibi; tesadüfi ya da bakalım nereye varacak modeli ile olur. Beğenmediğimiz bu ikinci modelde dahi insanlar kendilerini dönemsel olarak sorgularlar ve hedeflerini güncellerler.

Gençler ya da kendilerini genç hissedenler için bu uzun bir maratondur. Yabancı dil öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye gayret ederler. Bizim kuşak ve öncesi kuşaklar bilgisayara ya sınırda tutunur yada sonradan aşina olurlar. Ne adına; hep yarın yada istikbal adına. Biraz yaşını başını almışlar, yavaş yavaş emeklilik kariyerlerini planlamaya başlarlar. Kitapmı yazacaklar, patates mi yetiştirecekler yoksa bir sahil kasabasında balık mı tutacaklar. Bu kişiler moda tabiri ile, ikinci baharlarını planlarlar.

Bu nasıl bir şeydir ki birinin kariyerinin son noktası bir kamyonetin direksiyonu ve bilmem hangi adresteki bir binanın önü olsun. Bu nasıl bir kariyerdir ki, istemi dışında onlarca insanın da kariyeri aynı anda son bulsun.

Bunun sebebi, ideolojisi, zaaf, şizofreni.., Her ne ise, buna imkan vermemek elimizde diye düşünüyoruz. Yeter ki insanlara o yönü, farklı bakış açısını gösterebilelim, birlikte görebilelim. Hepimiz bilmeliyiz ki hayat son zannettiğimiz başlangıçlarla doludur. Önemli olan bunları görebilmek ve gösterebilmektir. İşte belki o zaman terör tarih olacaktır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşletmelerde Mitler

o Patron kurduğu firmayı kendisi yönetmelidir
o Her firma mutlaka kurumsallaşmak zorundadır
o İşletmel…

Devamı

Ne İş Olsa Yaparım

Meslek seçimi ile iş seçimini ayırmak gereklidir.Bireyin çalışacağı, karşılığında yaşamını idame ett…

Devamı

Sizi İşe Alamayız Çünkü Burcunuz...

İşe alımlarda bilinen ve uygulanan teknikler dışında alternatif ne tür yöntemler kullanılıyor' diye …

Devamı
Eğitimlerim ile ilgili bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.